NOU SERVEI DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

15/11/2021 Medi Ambient

NOU SERVEI DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

 

L'Ajuntament ha posat en marxa el nou servei de recollida d'andròmines porta a porta en substitució de la caixa oberta que es trobava a la deixalleria d'emergència.

La decisió es va prendre després d'observar el mal ús que se'n feia de la caixa oberta, ja que es llençava tota mena de deixalleries (restes de poda, runes d'obra, etc.) sense tenir en compte el reciclatge. Aquest fet implicava una penalització per part de l'empresa SECOMSA i per tant un sobrecost del servei a les arques municipals.

Aquesta nova prestació, més directa i amb menys impacte per al medi ambient, suposarà un estalvi d'uns 2.500 euros, aproximadament.

Com funciona? 

L'assistència de recollida de voluminosos està prevista el segon dissabte de cada mes i començarà a partir de les 8:30 del matí. S'hauran de deixar les andròmines al carrer davant de l'habitatge de cadascun.

S'hauran de deixar les andròmines al carrer davant de l'habitatge de cadascun.

Es passarà per tots els carrers del municipi excepte pel carrer de la Font i la plaça del Fossar per impossibilitat d'accés del vehicle transportador. En aquest cas els veïns d'aquests carrers hauran de dipositar les andròmines en els carrers adjacents més amples. 

Que no s'ha de fer:

  • Està prohibit deixar residus a la via pública els dies anteriors al servei.
  • En el moment de la recollida dels residus, no s’entrarà al domicili, els residus han d’estar a l’exterior.
  • En el cas de tenir una gran quantitat d'electrodomèstics o mobles vells per reciclar cal trucar a l'Ajuntament per informar-se'n del servei.
  • No seran objecte de recollida d’aquest servei: runa, pneumàtics ni bateries.

Des de la regidoria de Medi Ambient estan molt satisfets per la resposta dels veïns i veïnes de Duesaigües en matèria de residus la qual cosa ha posicionat, darrerament, el municipi entre els que millor reciclen del Baix Camp.