AJUT DE LA DIPUTACIÓ PER A LA PREVENCIÓ D'INCENDIS

06/03/2023 Medi Ambient

AJUT DE LA DIPUTACIÓ PER A LA PREVENCIÓ D'INCENDIS

 

L’Ajuntament de Duesaigües ha rebut l’ajut de la Diputació de Tarragona per a la gestió en prevenció local d’incendis Forestals 2022-2023 per un import de 12.581,50 €.

En col·laboració amb el Consorci de la Serra de Llaberia s’ha presentat el projecte per dur a terme les següents actuacions que començaran el mes d'abril.


Actuació tipus 1.1: Treballs forestals de creació de franges del poble de Duesaigües.

Actuació tipus 1.3: Manteniment de les franges laterals del camí municipal d’accés al castell.

Les actuacions se centren al voltant del poble de Duesaigües per reduir la vulnerabilitat, i en l’eix estratègic que formen els camins del Castell-Vilamanya. Els treballs tenen una superfície de 4,20 Hectàrees. 

Aquestes infraestructures són bàsiques per aturar grans incendis forestals conduïts pel vent de mestral, com recull el pla d’incendis forestals del PPP ET2 de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Argentera del  Departament dAgricultura any 2010.

Les actuacions shan fet de forma coordinada amb lADF de Riudecanyes i lAjuntament de Riudecanyes, que ha promogut les actuacions en els laterals daquests camins municipals.

Per tal de poder dur els treballs forestals de creació, manteniment i/o millora de franges perimetrals de baixa densitat de vegetació associades al nucli de Duesaigües s'ha demanat l’autorització dels propietaris amb finques afectades segons el plànol de la memòria tècnica.

Plànol de les actuacions previstes: