FESTIVAL MÚSIQUES DEL MÓN 2022

30/05/2022 Cultura

FESTIVAL MÚSIQUES DEL MÓN 2022

 

Richard White amb la seva Ruta 62, el blues del Mississipi, donarà el tret de sortida a la segona edició del Festival de Músiques del Món de Duesaigües. Un festival que té la seva continuïtat gràcies al suport de la Diputació de Tarragona

Les actuacions tindran lloc entre el 4 de juny i el 25 de setembre a la plaça 15 d'Agost. Tots els concerts seran gratuïts i a l'aire lliure.

La regidoria de Festes ha esmerçat dedicació per dur fins a Duesaigües un reguitzell de propostes musicals per captivar tots els públics. Un dels objectius és que el Festival Músiques del Món esdevingui un referent al territori i un punt de trobada per gaudir de la música entre els boscos de la Baronia d'Escornalbou

Enguany, el cartell inclou una dotzena d'actuacions per amenitzar els caps de setmana d'estiu i compta amb diversos estils d'arreu del món: música brasilera, ritmes llatins, blues rural americà, swing, jazz, pop espanyol, rumba catalana i les grans veus del soul, entre d'altres. 

Tres de les actuacions formen part de la graella del Festival Itinera Parlem. Un festival itenerant amb espectacles de gran qualitat i petit format que recorren els micropobles de Catalunya: Richard White, el 4 de juny a les 13:00 h, farà un recorregut pel blues del Mississipi; Mirla Riomar, el 25 de juny a les 20.00 h, interpretarà les millors músiques brasileres amb arrels africanes i Miliu Calabuig, el 21 d'agost a les 20:00 h, farà un passeig per la rumba catalana. 

Mirla Riomar, interpretarà les millors músiques brasileres.

A banda de les actuacions del Itinera, els ritmes llatins estaran representats per Mezclao, música cubana, el dia 2 de juliol a les 20:00 h, i Yamilé Wilson, triomfadora de la Voz, el dia 5 d'agost a les 23:00 h. 

La música tradicional del Estats Units l'escoltarem de la mà dels Stromboli Jazz Band que faran un repàs per les composions més conegudes de swing i jazz popular, el 9 de juliol a les 20:00 h. Jonny Big Stone & Sweet Marta ens brindaran una actuació amb ritmes de blues de l'america rural, el 17 de juliol a les 20:00 h. Finalment,Wax & Boogie ens recordaran les grans veus del soul, el dia 28 d'agost a les 20:00 h.

Els Fènix, grup de renom entre els anys 60 i 70 del panoprama musical nacional, faran un repàs pels "hits" que van brillar en aquelles dècades. L'actuació serà el dia 23 de juliol a partir de les 20:00 h.

El grup Mano's Rock, un dels plats forts, serà l'encarregat de fer sonar els grans èxits que han marcat el rock català, des dels Sangtraït, Lax’n’Busto, Sopa de Cabra, Gossos o Obrint Pas, entre d'altres. La banda obrirà la Festa Jove, el dia 30 de juliol a les 24:00 h, que continuarà amb l'energia de Caktus DJ & Pobo.

Per celebrar la Diada, l'11 de setembre, es representarà l'espectacle de carrer Al Safareig, a partir de les 12 del migdia. Una obra musical que vol tornar a donar vida als rentadors públics i veu a les dones que en feien ús. Una part de l'escenari serà "Els rentadors" de Duesaigües. 

El punt final del festival d'estiu a Duesaigües, el dia 25 de setembre a les 13:00 h, el posarà el popular Reig Bord PD amb una sessió de punxadiscos ben diferent...

Cliqueu per accedir al programa.