ÈXIT DE PARTICIPANTS A LA PRIMERA TRAIL NIGHT

18/07/2022

Alex Llaveria i Hann Katherine Diaz guanyen els 21k de la Trail Night Duesaigües

Aleix Solé i Marta Pérez es van imposar als 10k

Un total de 300 participants van prendre part a la Trail Night Duesaigües, prova seminocturna que es va disputar aquest dissabte 16 de juliol en les distàncies dels 21 quilòmetres, 10k i que va comptar també amb les modalitats de trek10 i start trek 5k (de caràcter familiar i sense cronometratge).

La competició, puntuable pel circuit Evadict Trail Series Costa Daurada que organitza L’Agrupació Cultural Vila-seca i que compta amb la producció tècnica de Naturetime, va estar marcada per les elevades temperatures fruit de l’onada de calor d’aquests dies i l’elevada humitat, fins al punt que es va córrer entre 28 i 24 graus tot i tractar-se d’una seminocturna.

A la prova reina dels 21k, amb 1.176 metres de desnivell positiu acumulat, el guanyador va ser Alex Llaveria. L’experimentat runner del Nectina Trail Minicar Pons-Diar va imprimir un fort ritme que el va permetre liderar la prova gairebé de principi a fi, per acabar imposant-se amb un temps final d’1 hora, 56 minuts i quatre segons. Segon va ser Xavier Ayala, del Borges Trail, amb 2:01:13h., i tercer el jove Arnau Fargas (Borges Trail), amb 2:02:43h., que va acabar completant el podi d’honor.

A la prova femenina d’aquesta mateixa distància la guanyadora, també amb molta claredat, va ser Hann Katherine Diaz (Natural DFN). El seu crono va ser de 2:50:24h. Eva Jurado (Nectina Trail Minicar Pons-Diar) va ser segona amb 2.59.00h, i tercera Eva Cabré (La Cameta Coixa), amb 3:07:45h.

Més equilibrades van ser les curses dels 10k, en aquest cas amb 588 metres de desnivell positiu acumulat.

A la prova masculina el campió va ser Aleix Solé (CE Aritjol), amb un temps d’1:00:54h hores. Va estar seguit de Marc Toda (UEC Anoia), segon amb 1:01:54h., i de Marc Llebaria (Borges Trail), el guanyador del circuit de 2022 i tercer en aquesta cursa amb 1:04:15h.

En noies, el triomf va correspondre a Marta Pérez (independent), amb 1:14:26h. Va estar seguida per Montse Conesa (Trail Road Runners), amb 1:19:20h. i de Claudia Marcela (Trail Road Runners), amb 1.21:45.

Els caminadors van gaudir també d’un espectacular recorregut per la Baronia d’Escornalbou, inclosa la pujada al Castell i la baixada –amb llums frontals-.

Al finalitzar la prova els participants van poder gaudir d’un relaxant bany a la piscina municipal de Duesaigües i d’una botifarrada popular preparada per l’organització local.

Després de les tres primeres proves disputades del circuit Evadict Trail Series Costa Daurada (acabaran puntuant les quatre millors de cada atleta) la classificació en la categoria sénior del 21k està encapçalada per Alex Llevaria, seguit de Mikel Besora i Pau Cervelló, tots tres del Nectina Trail Minicar Pons-Diar, i en noies per Irene Rubio (Club Triatló Centurió Tarraco), Ester Casajoana (independent) i Mar Minguella (CAE Espluguí).

I en 10k el líder és Marc Llevaria (Borges Trail), per davant de Ricard Ribes (Associació Esportiva Cota 705) i Miguel Moreno (independent); i en noies, Carol Zambudio (Nectina Trail Minicar Pons-Diar), Laura de Torner (independent) i Marina Sarria (Cambrils).