EL SHAKEDOWN 2021 ES DISPUTARÀ AL "COLL DE LA TEIXETA".

07/10/2021 Actualitat

EL SHAKEDOWN 2021 ES DISPUTARÀ AL "COLL DE LA TEIXETA".

 

El Campionat del Món FIA de Ral·lis arriba a Catalunya amb tot per decidir, tant en el que afecta les diferents categories del mundial absolut com dels campionats paral·lels que també componen la màxima disciplina de l'automobilisme de carretera.

La situació esportiva dels campionats que es reuneixen en el Ral·liRACC ha propiciat una excel·lent llista de 73 inscrits, als quals se sumen altres 15 unitats de la Copa Suzuki Swift espanyola. De tot això es desprèn el gran interès dels pilots i equips per competir en un terreny que en les últimes temporades s'ha mostrat crucial.

Després dels lleugers canvis aplicats a l'itinerari prèviament revelat, el rutòmetre del 56 Ral·lRACC comptarà amb un total de 1.410,29 km. D'ells, 280,46 km correspondran a velocitat pura distribuïda en 17 trams cronometrats. La carrera mundialista espanyola roman fidel per 16a edició consecutiva a la Costa Daurada i el seu entorn que la va acollir per primera vegada en 2005, i es considera una ubicació perfecta per a albergar una prova d'aquesta envergadura.

El ral·li tarragoní s'ajusta a la nova reglamentació d'un únic tipus de pis que demanda la FIA a totes les proves del WRC. La nova normativa prohibeix els traçats mixtos (com era el del RallyRACC des de 2010), de manera que l'estructura torna a unes condicions de carretera cent per cent sobre asfalt.

Una prova decisiva

Els actuals líders i Campions del Món, Sébastien Ogier i Julien Ingrassia, compten amb un bon avantatge respecte als seus perseguidors (24 punts), però les possibilitats segueixen en certa manera una mica obertes i el podi està per decidir, per la qual cosa el territori tarragoní possiblement pot dictar sentència.La magnífica inscripció que registra la prova catalana està encapçalada per 12 vehicles RC1-WRC, 9 dels quals puntuen per al campionat de constructors: 5 Hyundai i 20 Coupé WRC, 4 Toyota Yaris WRC i 3 Ford Festa WRC. En aquesta elit esportiva estarà un any més un equip espanyol, el que lidera el càntabre del RACC Dani Sordo, que aquesta temporada competeix al costat de Càndid Carrera al volant del seu Hyundai i 20 Coupé WRC oficial.

Un itinerari gens fàcil

Donats els canvis aplicats fa unes setmanes, el 56 RallyRACC comptarà amb un tram completament nou per a tots els participants: ‘La Granadella' (21,77 km, divendres 15 d'octubre). Altres dos trams inclosos en aquesta edició es van disputar per última vegada en 2014 o en anys anteriors: ‘Vilaplana' (20 km) i ‘Riba-vermella' (14,20 km). Aquestes tres especials es disputaran a dues passades durant el divendres 15 d'octubre, una jornada pràcticament nova per a tots. Una sisena prova especial, ‘Querol-Els Pobles' (19,14 km), a disputar el dissabte dia 16, compta amb bastantes modificacions en el seu desenvolupament pel fet que utilitza diferents variants. La resta d'especials són idèntiques a com es van disputar en 2019. El tram nou ‘La Granadella' està dissenyat en la carretera de Bovera al Soleràs i compta amb una part inicial de bon ritme, característica que canvia a meitat de recorregut en enllaçar amb una carretera més estreta i virada i amb pis antic. Tots aquests canvis i el fet que la carrera torni a la seva configuració íntegrament sobre asfalt la converteix en una competició pràcticament nova. També el shakedown, o tram de proves, serà diferent al dels últims deu anys, perquè aquesta temporada serà el sinuós traçat asfaltat del ‘Coll de la Teixeta' (4,31 km), un clàssic de sempre del ral·li organitzat pel RACC.

També és especialment interessant en aquests temps de pandèmia el manteniment en l'itinerari del tram urbà ‘Salou', l'últim del dissabte dia 16, de gran acceptació per part dels pilots.

30 anys en el Campionat del Món

El RallyRACC arriba en 2021 a la seva 56 edició i compleix 30 anys com a prova puntuable per al Campionat del Món de la FIA, tota una fita. La primera edició va tenir lloc a la fi de juny de 1957 i en 2014 va celebrar el seu 50 aniversari. Dels seus 30 anys en el mundial, 14 d'ells han tingut lloc a Lloret de Mar (Costa Brava) i, amb la d'enguany, arriba a les 16 a Salou (Costa Daurada) i PortAventura World. 

Itineraris: https://www.rallyracc.com/2021/es/itinerario.html

Mapa recorreguts: https://www.rallyracc.com/2021/es/mapas.html